Adoptera ett djur

Ett djur för många har samma betydelse som ett barn. Att ha en hundvalp/ kattunge kan vara något av det roligaste som finns och dom är ju så söta!
Men många skaffar djuren när de är små och sedan tröttnar de när det gått ett par mångader. En katt kan leva upp emot 20 år till och med ännu längre, hundar lever någonstan mellan 10-15 år. Överallt på facebook ser man folk som försöker hitta nya hem till sina djur, djur som kanske bara är några månader. 
 
Man ser även personer som specifikt söker efter kattungar eller hundvalpar. Jag försöker alltid tipsa dom om att kolla t.ex katthemmen, men då får man många gånger till svars att de tycker katthemmen är dyra?
 
Har man inte råd att köpa ett djur då har man inte heller råd att ha ett djur, ett djur kostar pengar hela djurets liv. Försäkring, mat, leksaker, veterinärskostnader, medeciner, kasteringsavgifter osv. För en katt som inte är tänkt till avel SKA kastreras. Katthemmen svämmar över i övergivna katter som oftast beror på att någon kattägare inte kastrerade sin katt. Vare sig det är en hona eller hane, inne eller utekatt ska den kastreras. 
 
De flesta katter på ett katthem är huskatter/bondkatter, det är sällan man ser raskatter på katthemmen. Troligtvis beror det på att bondkatter/huskatter ges bort eller säljs för en väldigt liten summa vilket innebär att personer inte riktigt tänker efter innan de skaffar katt. När man köper en katt som är lite dyrare så tänks nog köpet igenom ordentligt innan vilket gör att katten stannar i samma hem hela livet.
 
Innan du skaffar ett djur tänk då igenom köpet ORDENRLIGT, har du någon som kan ta hand om det om du ska resa bort?
Kan du verkligen tänka dig att ha ett djur upp emot 20år?
Har du råd med mat, kattsand, försäkring, kastrering, idmärkning, vaccination?
Har du någon som kan ta över djuret om t.ex allergier skulle uppstå?Mens

Ingen har väl missat Clara Henry och hennes mensvideos, eller tjejen som sprang utan mensskydd så hennes byxor blev nedblodade. Överallt pratas det om att man inte ska skämmas för mens och att man ska vara glad att man har mens, att varje månad visar din kropp att du är frisk.
 
Innan jag fick min första mens gick jag och längtade efter det röda i trosorna, nu önskar jag att jag kunde bli av med mensen helt. Under flera år har jag iprincip sluppit mensen helt pga preventivmedel som tog bort mensen, de bästa åren i mitt liv! Slippa krånglet med byte av mensskydd, slippa menssmärtorna som för min del är hemska.
 
Mens är äckligt, luktar illa, är omständigt och det gör ont. Det gör inte bara ont i magen utan smärtan i ryggen är nästan värre. 
 
"Det är bara mens, ta en ipren, hur ont kan det göra?"
 
Ställ den frågan till någon med endometrios. Mina menssmärtor är små om man jämför med någon som har endometrios, men för mig gör det inte mindre ont för det. 
 
När ska mens sluta glorifieras? När ska menssmärtorna tas på allvar?Följ mig på instagram!