Adoptera ett djur

Ett djur för många har samma betydelse som ett barn. Att ha en hundvalp/ kattunge kan vara något av det roligaste som finns och dom är ju så söta!
Men många skaffar djuren när de är små och sedan tröttnar de när det gått ett par mångader. En katt kan leva upp emot 20 år till och med ännu längre, hundar lever någonstan mellan 10-15 år. Överallt på facebook ser man folk som försöker hitta nya hem till sina djur, djur som kanske bara är några månader. 
 
Man ser även personer som specifikt söker efter kattungar eller hundvalpar. Jag försöker alltid tipsa dom om att kolla t.ex katthemmen, men då får man många gånger till svars att de tycker katthemmen är dyra?
 
Har man inte råd att köpa ett djur då har man inte heller råd att ha ett djur, ett djur kostar pengar hela djurets liv. Försäkring, mat, leksaker, veterinärskostnader, medeciner, kasteringsavgifter osv. För en katt som inte är tänkt till avel SKA kastreras. Katthemmen svämmar över i övergivna katter som oftast beror på att någon kattägare inte kastrerade sin katt. Vare sig det är en hona eller hane, inne eller utekatt ska den kastreras. 
 
De flesta katter på ett katthem är huskatter/bondkatter, det är sällan man ser raskatter på katthemmen. Troligtvis beror det på att bondkatter/huskatter ges bort eller säljs för en väldigt liten summa vilket innebär att personer inte riktigt tänker efter innan de skaffar katt. När man köper en katt som är lite dyrare så tänks nog köpet igenom ordentligt innan vilket gör att katten stannar i samma hem hela livet.
 
Innan du skaffar ett djur tänk då igenom köpet ORDENRLIGT, har du någon som kan ta hand om det om du ska resa bort?
Kan du verkligen tänka dig att ha ett djur upp emot 20år?
Har du råd med mat, kattsand, försäkring, kastrering, idmärkning, vaccination?
Har du någon som kan ta över djuret om t.ex allergier skulle uppstå?


Linda

Självklart ska man ha pengar till att ta hand om djuret senare, men tycker det e sjukt att de begär 5000 för en hund som är 5-6 år gammal. jag vill gärna adoptera en hund som har haft ett tufft liv men det tar mycket på krafter och tid att ta hand om ett djur som haft ett problematiskt liv också..

Svar: Jo, men oftast begärs högre summa för att man ska veta att djuret kommer till ett bra hem
negativeplace.blogg.se

Moi

Håller med om det mesta du skriver. Ett toppenbra inlägg! Tack

Svar: Tack! :)
negativeplace.blogg.se

Jinx

Jag och min pojkvän ska adoptera en katt från katthemmet när vi flyttat till eget.
Här betalar man en viss summa där det även ingår vaccinering, chippning och kastrering/sterilisering, vilket jag tycker är superbra! :)

Skulle aldrig tänka mig att ge bort en katt bara för att man "inte har tid", usch :(

Svar: Jättebra initiativ! Fler borde tänka som du! :)
negativeplace.blogg.se

Sanna

Jag har två katter och en hamster, någon gång har min mamma nämnt att jag kanske borde ge bort dom om dom har varit lite jobbiga och tex kissat vid dörren istället för lådan. Meeen fyyy det skär i hjärtat att tänka ens tanken på att inte ha dom kvar, dom e lika värdefulla som en baby för mig. Min hankatt Sparco är kastrerad, men inte Sotis.

Svar: Ja, att behöva adoptera bort djuren är inte kul. Aldrig behövt gjort det och hoppas verkligen inte att jag behöver göra det. Får jag det bättre ekonomiskt ska jag hjälpa mitt lokala katthem!
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: