Åldersskillnad

Man säger att kärleken inte har någon ålder, men när kan ålderskillnaden bli för stor? 

Personligen tycker jag att åldersskillnaden blir alldeles för stor när den äldsta i förhållanden kan ha barn i samma ålder som sin partner. Exempelvis om den ena är 18 och den andra runt 40. Jag undrar då vad den som är så pass mycket äldre ser i en som är så pass mycket yngre? 
Livet för den yngsta har precis börjat medans den äldre troligtvis börjat fundera på att starta familj. Eller har den äldre kanske samma mentalitet som den yngre?

Jag tycker dock det kan vara lite skrämmande när äldre personer letar sig nedåt så pass mycket i ålder att hen nästan är dubbelt så gammal som sin partner. Men självklart ska inte åldern sätta gränser för kärlek, men när kan kärleken anses vara sjuklig?
Jag förstår självklart att någon som är omyndig och är tillsammans med någon som är väldigt mycket äldre inte är okej, men hur är det när man är myndig? 
Finns det då någon åldersskillnad som anses mindre okej?


Emmiie

Jadu, bra fråga.. Ingen aning.. Jag får grubbla vidare och se om jag kommer fram till något.. *funderar* ..

Svar: :)
negativeplace.blogg.se

Skogsraah ☾

Ja, vissa åldersskillnader tycker jag personligen inte är okej. Som om en 14-åring skulle vara tillsammans med en 20-åring, eller en 18-åring med en 40-åring. Jag tycker att när man blivit 20+ känns det hela lite bättre. Värst är det när det handlar om stora åldersskillnader i ung ålder.

Svar: Ja, det kan jag hålla med om. Dock tycker jag det kan kännas lite skumt om den äldsta i förhållandet har barn i samma ålder som sin partner
negativeplace.blogg.se

Bellah

Jag tycker att det känns konstigt om en 18 åring skulle vara tillsammans med en 40 åring. Men om man är 30 och 40 tycker jag inte det gör speciellt mycket faktiskt. Det skiljer 10 år vilket ändå är rätt mycket, men jag om det funkar för de två personerna så tycker jag det är helt okey. :)

Svar: Ja tio år är inte så mycket, men när det börjar komma upp i 20 års skillnad eller att ena är dubbelt så gammal tycker jag det känns lite mycket
negativeplace.blogg.se

Martina

Håller med om det du skriver, tycker också att det är lite märkligt men om personerna är lyckliga så tycker jag inte att det spelar så jättestor roll!

Anna

Är man omyndig så tycker jag inte det är okej men så pass stor åldersskillnad. Men börjar man komma upp i ålder så spelar det ingen roll, tex på mina föräldrar är det ca 20 års skillnad de träffades när mamma var ca 35 och de är fortfarande gifta. Jag tycker det är väldigt tråkigt när man ska tänka på ålder hela tiden, vad spelar det för roll egentligen om de är lyckliga? Varför ens lägga sig i? Det gör det hela till ett stigma, personligen tycker jag inte man inte bör göra det till en grej och ens kommentera över.
Till exempel, borde jag och min lillebror inte finnas för att andra tycker att det är fel med 20 års skillnad trots ett lyckligt äktenskap?

Jag håller med om att det är fel om det är unga människor och skulle höja på ögonbrynen om den ena är under 25, men annars så nej. Åldern spelar ingen roll.

Denise

Håller med Anna i detta, varför fokusera på åldern så mycket? Så länge inte någon är minderårig eller allt för ung så känns det inte som om det spelar så stor roll. Bara de båda parterna är lyckliga med varandra, trivs ihop och känner att de får ut något av att vara med varanda så varför ska resten bry sig?

Svar: Förstår vad du menar. Jag tycker dock det skulle kännas extremt skumt om t.ex min pappa hade en partner som var lika gammal som mig
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: