Byta däck och laga mat

Överallt på media ser man kvinnor som skriver om rakning, hur man ska få gå orakad och att rakar man sig så ska det vara för ens egen skull och inte ens partner. Samma sak med smink, att man ska inte behöva sminka sig för att känna sig snygg. 
 
Men samtidigt som vi matas med allt det här varvas vi med bilder på manikerade naglar och bilder på kläder. 
Vi ska alltså gå osminkade med snygga naglar och snygga kläder men helst vara orakade på diverse ställen för att inte anklagas för att vi följer samhällets ramar.
 
Någonstans känner jag att allt går lite över styr, såg en kvinna som skrev ett inlägg på facebook om att hon var mammaledig, pappan jobbade och drog in pengarna, hon rakade fittan mellan bullbak och han bytte däck på bilen. Dom hade bestämt att det var så de ville ha sitt förhållande, inlägget fick mycket olika reaktioner och jag kan hålla med i mycket som hon skrev.
 
Lika rätt som vi ska ha att gå orakade, ha lika mycket föräldraledighet som sin partner och ha samma inkomst. Lika rätt ska man ha att raka sig, gå hemma själv med barnen och vara hemmafru. Men detta uppmärksammas inte lika mycket och man får ofta kritik, kritik för att man följer samhällets ramar och det är tydligen inte okej.
 
Men jag rakar mig för både min egen skull och min partners, han gör mycket för mig varför kan då inte jag göra detta för honom? Jag sminkar mig för att känna mig extra fin ibland även fast jag vet att min parnet tycker jag är fin utan. Jag gör det för att jag kan och vill. Jag har en pojkvän som är längre än mig för att jag gillar långa killar, det har ingenting med någon machokultur att göra, jag gillar helt enkelt att ha någon som är längre än mig.
 
Jag är en tjej som gillar rosa och laga mat, jag städar och tar hand om det mesta med hushållet, men jag kan även byta däck på bilen och spackla och måla om. Jag låter min partner byta däck för att jag tycker det är tråkigt inte för att han är man och ska göra det. 


Skogsraah ☾

Men herregud, som att raka underlivet är det viktigaste att hinna med... Vadå att de ville ha det så? Han ville ha henne rakad och hon gick med på det eller? Det behöver förstås inte vara så, kanske läser in något annat.

Håller med dig i inlägget för övrigt.

Svar: Jag tror jag kanske skrev konstigt. Men dom hade kommit överens med varandra hur dom ville ha det, hon var hemma med barnen medans han jobbade. Hon lagade mat, han tog hand om bilen. Det var så dom ville ha sina liv, men folk kritiserade dom för att de delat upp det för könsindelat fast dom levde ett liv precis så som dom trivdes bäst med.
negativeplace.blogg.se

Emmiie

Word! Så bra skrivet! Hejja :)

Svar: Tack :)
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: