Mens

Ingen har väl missat Clara Henry och hennes mensvideos, eller tjejen som sprang utan mensskydd så hennes byxor blev nedblodade. Överallt pratas det om att man inte ska skämmas för mens och att man ska vara glad att man har mens, att varje månad visar din kropp att du är frisk.
 
Innan jag fick min första mens gick jag och längtade efter det röda i trosorna, nu önskar jag att jag kunde bli av med mensen helt. Under flera år har jag iprincip sluppit mensen helt pga preventivmedel som tog bort mensen, de bästa åren i mitt liv! Slippa krånglet med byte av mensskydd, slippa menssmärtorna som för min del är hemska.
 
Mens är äckligt, luktar illa, är omständigt och det gör ont. Det gör inte bara ont i magen utan smärtan i ryggen är nästan värre. 
 
"Det är bara mens, ta en ipren, hur ont kan det göra?"
 
Ställ den frågan till någon med endometrios. Mina menssmärtor är små om man jämför med någon som har endometrios, men för mig gör det inte mindre ont för det. 
 
När ska mens sluta glorifieras? När ska menssmärtorna tas på allvar?


Erica

Bra sagt! Mensvärk är i n t e roligt på något sätt! Och det tycker jag som har tur och inte behöver några receptbelagda mediciner eller annat för att kunna hantera det.

Anonym

Om det gör så ont så man kan kräkas p.g.a. smärtan ska det definitivt tas mer på allvar. Helt galet att en del ska behöva ha så ont.

Yohanna af Skovde

Och nej jag var inte anonym, klicka fel bara :)

Svar: Ja, och att det inte tas på allvar.
negativeplace.blogg.se

Elin

håller med, jag har dock varit ovanligt lyckligt lottad gällande mensvärk (kanske pga. av att jag äter p piller). Nästan så jag kan tänka mig att ta över lite av smärtan från någon som har så ont att en knappt kan röra sig... Fy :(

hjjonsson.blogg.se

Sv. Alltså va? Har du rensat öron men de ändå kommer tillbaka? Vad har du rensat öronen med då? :)

Mizca

Härligt inlägg! Något man inte ser på bloggarna faktiskt. Men det stämmer =)
Iofs har jag oftast inga problem med smärtor längre men då den är oregelbunden är det svårt att veta när man får den, speciellt med resor och sådant =/

Jag gillar dina tankar! Nu måste jag läsa vidare här inne.

Svar: Jag får stå ut med ganska hemska smärtor. Jag har också oregelbunden vilket är väldigt jobbigt!
negativeplace.blogg.se

Linda

håller med dig

A M

Usch mensvärk är riktigt obehagligt!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: