Att inte bli tagen på allvar

Många gånger märker jag inte av mitt funktionshinder, men ibland är det extra tydligt och då inte bli tagen på allvar i samma stund är inte enkelt.
Jag har sedan oktober 2014 varit arbetslös pga att mitt konktrakt på gick ut på arbetet jag jobbade, och de ville inte förlänga det pga att jag blev sjukskriven. Som tur var blev jag medlem dag 1 i a-kassan så fick iaf lite pengar därifrån, men kravet för att få a-kassa är att man är aktivt sökande och inskrive på arbetsförmedlingen.
 
Jag berättade redan dag 1 att jag har ett funktionshinder som gör att jag inte klarar av allt som alla andra klarar av, t.ex kan jag inte gå till en arbetsgivare spontant och lämna ett CV pga att jag har ett ganska socialt hinder vilket blir värre vid press.
 
Jag hade ett möte max i månaden, det pratades inte speciellt mycket och handledaren jag hade verkade inte alls ta hänsyn till mina problem och tillslut ställde hon så höga krav att hon inte tyckte att jag uppfyllde målen för att få vara inskriven längre.
 
Hon var en handledare som var specialiserad på funktionshinder men ändå ställde hon så pass höga krav och sket fullständigt i när jag sa att jag inte klarar av något. Utan hennes svar var då att det är så det är för alla. Det var lite som att hon försökte tvinga en person utan ben att hoppa häck. Men självklart när man har ett hinder som inte syns blir man inte tagen på allvar!
 
Jag blir så less, för jag vet att jag kan så mycket bara jag får den hjälp jag behöver. Men då skrev jag ut mig därifrån så sedan mars månad iår har jag inte varit inskriven. Söker jobb på egen hand, men det är svårt!
 
Hade verkligen hoppats på att jag skulle få börja studera till hösten, men idag fick jag reda på att jag inte kom in, vilket verkligen gjorde mig ledsen då jag hade sett fram emot att få börja studera igen!


Bambi

Nu har jag inget socialt hinder - men känner ändå igen AMS oförmåga att rent generellt kunna anpassa stödet till de individer som kommer till dom. Dom sätter krav rent generellt och struntar i de begränsningar man har. Visserligen får man ju tänka på att dom är rätt låsta. "De högre makterna" är de som gör fel och det retar mig som fan. Har man inget hinder över huvudtaget så ska man tydligen söka jobb även som hjärnkirurg trots att man inte ens har utbildning. En väninna till mig fick krav på sig att söka i hela sverige. Men hon har ju en dotter varannan vecka. Menar dom då på att hon ska ta ett jobb i kiruna och inte få tid med sin fyra åriga dotter.

Jag tycker det är hemskt att du behövde uppleva det där. Att vara arbetslös är inte lätt och självförtroendet får ta så mycker stryk oavsett. Ditt funktionshinder till råga på allt och det faktum att hon kunde ställa för höga svar. Arbetsförmedlingen och handläggaren brukar ju ha samarbeten med företag för de som har någon form av hinder. De kunde ha letat upp arbeten åt dig som du kunde söka. Ringt företaget och sagt att den här tjejen skulle passa er men hon har det här hindret osv. För att liksom intyga att du kan men det är steget dit som är svårt. Är du med på hur jag menar?

Är ledsen att det inte blev något pluggande och det kanske är klena ord men det kommer ordna sig. Det kanske tar ett tag - men försök i alla fall att se ljuset i tunneln tjejen. STYRKEKRAM!

Svar: Jo precis jag vet vad du menar! Fick hela tiden höra av handläggaren att "det är politikerna som bestämt att det ska vara såhär".
Hemskt att dom inte ser individen utan ser alla som likadana, med likadana förutsättningar.

Tack, det värmer!
negativeplace.blogg.se

Angelica

Men usch, vad jobbigt! Finner det så märkligt när folk bah "det syns inte så då är det inget vi behöver ta hänsyn till" ..

Svar: Ja precis! Men så är tyvärr samhället format :(
negativeplace.blogg.se

Janie

Dumt, jag har sociala hinder och då anpassade arbetsförmedlingen sig efter mig! Det står även i min journal att jag har fått ett utlåtande om social ångest av en arbetspsykolog så att folk skall förstå mig. Synd att du inte verkar ha det så!

Svar: Ja, det är synd! Men dom skickade ett ärende vidare till en chef då handläggaren jag pratade med efter det tyckte att det inte hade gått rätt till
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: