Ork

Bloggen hamnar lite på sidan av just nu då saker hunnit ifatt i livet. Vill jättegärna blogga ändå men orken finns inte då saker och ting hela tiden ska gå utför och alltid när nåt jävlas så jävlas allt. Körkort en dyr befrielse

Den 4 juli 2013 lyckades jag äntligen men teoriprovet och fick äntligen körkort. Då jag alltid haft svårt med inlärning av prov lyckades jag inte första gången, men däremot satte jag uppkörningen på första försöket.
Jag gjorde allt genom en trafikskola i kommunen jag gick i skola i, en av fyra trafikskolor. Jag valde trafikskola efter att två av mina klasskompisar också valt den.
Till en början trivdes jag bra, jag hade en bra körskolelärare som var possitiv och förklarade väldigt bra, på henne lät det också som att jag inte alls skulle behöva många körlektioner då jag ändå kört hemma i 2 år och kunde köra väldigt bra. Det jag visste jag behövde träna på var eco-driving.
 
Första körlektionen bockade min körskolelärare av många punkter i häftet hon hade. Likaså körlektionen efter det, men ju fler körlektioner jag tog, ju fler körlektioner bokade dom upp åt mig. Tänk då på att jag ändå kört hemma i 2 år innan jag satte mig i en körskolebil. 
 
Min mamma började bli lite irriterad på att de hela tiden prackade på mig fler körlektioner, på uppkörningsdagen hade jag sammanlagt tagit 16 körlektioner! Helt galet mycket! Hade jag vetat om detta innan hade jag tagit max 2 lektioner på körskolan för att lära mig eco-driving och sedan kört upp och gjort teoriprovet privat.
 
Körskolorna vill ju ha in så mycket pengar som möjligt så därför säger dom att man inte är redo för en uppkörning så du ska vara tvungen att betala för fler körlektioner. För egentligen kan du boka tid för teoriprov och uppkörning så länge du gjort risketta och risktvåan, det finns inga tvång på att du ska ta körlektioner på en körskola. Så tänker du gå hos en trafikskola, se till så dom inte lurar dig på pengar, för det är dom väldigt bra på!
 
Körkort är väldigt dyrt och alla har inte råd att betala ett körkort, men ett körkort är en sådan stor befrielse och så bra att ha i dagens samhälle då så pass många jobb kräver att man har körkort.
 
Har du körkort?
 Djur för underhållning?

Jag har varit på zoo en enda gång i mitt liv och det var många år sedan. Ett minne som sitter fast i min näthinna och som jag kommer leva med resten av mitt liv är buren med lodjuren. Hur ett lodjur vankar fram och tillbaka framför gallret. Den hade troligtvis gjort det väldigt länge då det hade blivit som en stig den gick i, jag blev så illa berörd av det att jag valt att inte stödja djurparker någonsin igen.
 
Jag har aldrig någonsin varit på en cirkus, jag minns att jag väldigt gärna ville gå på cirkus när jag var liten, men pga mina allergier mot bland annat häst så har jag inte kunnat och min mamma tillät det inte just pga det. Jag är väldigt glad och tacksam att min mamma aldrig lät mig gå på cirkus när jag var liten, för jag hade mått så dåligt över det idag, om vetskapen om att jag stöttade en sådan hemsk industri.
 
Jag tycker det är jättebra med personer som sköter om Black jaguar white tiger foundationdom räddar stora katter från hemska situationer, t.ex räddar dom små tigerungar som mist sin mamma osv. På deras hemsida kan man läsa: http://www.blackjaguarwhitetiger.org/
 
We are fighting to eradicate the idea that a living being can be reduced to a simple object through possession. We only have authority to possess things like chairs, computers, TVs, etc and even those aren’t truly ours. We are raising awareness about how each animal is sentimental, intelligent, and unique. They have a vast array of emotions just like us. The only thing that they don´t do is speak a human language. By giving them love and respect to the extreme, as well as taking care of their basic needs of course, the interactions that our team shares with them have become something magical and extremely magnetic. Little by little we are changing what most people think about nature and all of its children.
 
 
 
Jag har valt att inte stödja industrier så som zoo och cirkusar, vill man se vilda djur tycker jag man kan göra det i det vilda. Vill man träffa delfiner tycker jag att man kan göra det på en båt där de lever, inte i ett akvarium. Det finns mycket att säga om det här, men jag stödjer det inte och om jag får barn tänker jag inte lära dom att det är okej att titta på djur i bur.
 
Vad tycker du?