Att vara kär

När du tänker på kärlek, tänker du då på fjärilar i magen, mysiga kvällar i soffan med det du tycker om och solnedgångar hållandes i varandras händer? 
 
Hur ofta är det som det pratas om baksidan av kärlek, om smärtan, sveken och lögnerna? Alla går inte igenom det, men vi som gör/ har gjort vet hur fruktansvärt smärtsamt det är. 
Att man tror att man kan lita på någon, att man öppnat upp hela sin själv för en person som sedan kastar allt åt sidan och sårar en. Dom såren är otroligt svårläkta och det kan vara svårt att lita på någon igen. Att en person kan göra att hela världen är så underbar och det känns som man flyger på fluffiga moln och en sekund senare gör denna person att hela världen raserar, att man inte längre ser ljuset i tunneln utan att allt är mörkt och ensamt.
 
Jag kan säga att jag har varit där, tack vare min sambo jag har nu lyckades jag ta mig ur det där svarta hålet jag var i. Jag trodde jag aldrig skulle kunna lita på någon igen. Att bli sviken på det sättet jag blev, där jag fick höra att jag var den personen som gjorde att förhållandet inte höll, att jag inte kunde ändra på mig tillräckligt mycket för att den andra skulle tycka om mig tillräckligt. Sen visar det sig att denna har ljugit, gått bakom ryggen och träffat någon annan medans vi fortfarande var ett par, medans jag fortfarande bodde under samma tak som denne.
 
Tack vare min underbara pojkvän/ fästman blivande make som jag nu har, så kunde jag äntligen skratta och vara glad igen, han visade mig kärlek jag aldrig tidigare upplevt, han har fått mig att tro på kärleken igen. Att få höra att man är perfekt som man är och inte behöva ändra sig hela tiden för att den andra personen ska vara nöjd, det är så det ska vara i ett förhållande. Man ska inte behöva ändra på sig, men det är lätt att vara efterklok.
 
Det är inte lätt att se vad som är fel och hur fel man blir behandlad för ens efteråt, kärlek är inte lätt, tvärtom. Man får kämpa för att få det att fungera, det är inte alltid alla pusselbitar passar på en gång utan man får försöka lägga pusslet om och om igen innan man hittar hur bitarna ska sitta. Men när det väl funkar är det underbart. 
 
 


louise

jag har aldrig varit kär...

Svar: Tråkigt, eller det beror ju kanske på. Har man aldrig upplevt något vet man ju inte vad man saknar. Men sen kanske du inte tycker det är tråkigt att inte varit kär, alla letar ju inte efter kärleken.
negativeplace.blogg.se

Skogsraah ☾

Jag vet precis vad du menar. Har själv gått igenom psykisk misshandel och manipulation. Blev i ung ålder tillsammans med en ganska mycket äldre kille som hjärntvättade mig in i att stanna i relationen i 3 år. Det var hot om både det ena och det andra, främst att han skulle ta sitt eget liv om jag lämnade honom.

Pratas nog inte så ofta om kärlekens baksidor - Men de finns definitivt där!

Svar: Jag var ju så dum att jag inte insåg även fast mina kompisar hela tiden sa till mig att det inte var rätt. Jag intalade mig själv hela tiden att det skulle vara så, älskar man någon så får man stå ut typ. Men det är ju nu efteråt jag förstår hur korkad jag var. Men det är lätt att vara efterklok!
negativeplace.blogg.se

Ida

Du har helt rätt! Har som tur är själv inte behövt genomlida psykisk misshandel och liknande men jag förstår vilket helvete det måste vara! Så himla bra att du tog upp baksidorna med kärlek

Svar: Tack!
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: