Djur för underhållning?

Jag har varit på zoo en enda gång i mitt liv och det var många år sedan. Ett minne som sitter fast i min näthinna och som jag kommer leva med resten av mitt liv är buren med lodjuren. Hur ett lodjur vankar fram och tillbaka framför gallret. Den hade troligtvis gjort det väldigt länge då det hade blivit som en stig den gick i, jag blev så illa berörd av det att jag valt att inte stödja djurparker någonsin igen.
 
Jag har aldrig någonsin varit på en cirkus, jag minns att jag väldigt gärna ville gå på cirkus när jag var liten, men pga mina allergier mot bland annat häst så har jag inte kunnat och min mamma tillät det inte just pga det. Jag är väldigt glad och tacksam att min mamma aldrig lät mig gå på cirkus när jag var liten, för jag hade mått så dåligt över det idag, om vetskapen om att jag stöttade en sådan hemsk industri.
 
Jag tycker det är jättebra med personer som sköter om Black jaguar white tiger foundationdom räddar stora katter från hemska situationer, t.ex räddar dom små tigerungar som mist sin mamma osv. På deras hemsida kan man läsa: http://www.blackjaguarwhitetiger.org/
 
We are fighting to eradicate the idea that a living being can be reduced to a simple object through possession. We only have authority to possess things like chairs, computers, TVs, etc and even those aren’t truly ours. We are raising awareness about how each animal is sentimental, intelligent, and unique. They have a vast array of emotions just like us. The only thing that they don´t do is speak a human language. By giving them love and respect to the extreme, as well as taking care of their basic needs of course, the interactions that our team shares with them have become something magical and extremely magnetic. Little by little we are changing what most people think about nature and all of its children.
 
 
 
Jag har valt att inte stödja industrier så som zoo och cirkusar, vill man se vilda djur tycker jag man kan göra det i det vilda. Vill man träffa delfiner tycker jag att man kan göra det på en båt där de lever, inte i ett akvarium. Det finns mycket att säga om det här, men jag stödjer det inte och om jag får barn tänker jag inte lära dom att det är okej att titta på djur i bur.
 
Vad tycker du?


idasvillkor.blogg.se

Jag håller med dig! Helt sjukt vad människor gör för att har "roligt"...

Svar: Ja precis :)
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: