Inne eller ute?

Hösten 2014 flyttade Zita till oss, en katt på ca 6år. Pga ändrade familjeförhållanden i sitt tidigare hem behövde hon komma till ett nytt. Både jag och min sambo fastnade för henne på en gång och hon har nu en stor plats i våra hjärtan.
Några månader senare bestämde vi oss för att skaffa en till katt, en kattunge då vi ville vara med från början i kattens utveckling. När vi skaffade katt bode vi i lägenhet och katterna hade då enbart möjlighet att vara ute i sele. Jag har alltid tyckt det varit självklart att man ska låta katterna vara ute, men när jag väl skaffade egen katt ändrades min uppfattning om det.
Zelda som det nyaste tillskottet heter blir den 28 juli 1 år gammal, hon hade öronskabb när hon kom till oss vilket var ett helvete att få bort. Även våran andra katt fick det. Zelda hade fått det pga att hennes mamma var utekatt. 
 
Jag ändrade uppfattning ganska snabbt, jag hade hela tiden sagt att skulle vi bo med egen ingång eller uteplats så skulle katterna få vara ute som de ville. Men när min svägerskas katt blev överkörd blev jag ännu mer avskräckt från att släppa ut mina katter. Jag har full förståelse för människor som vill släppa ut sina katter, men jag tycker det är ansvarslöst att göra det om man bor i ett tätbebyggt område eller ett område med mycket bilar.
 
Ska man ha utekatt ska man helst bo på landet och självklart KASTRERA katterna, spelar ingen roll om det är en hona eller hane. Ska den vara ute tycker jag det borde vara lag på att den ska vara kastrerad!
 
Anledningen till att jag valde att mina katter ska få förbli innekatter med möjligheten att gå ut under uppsyn var pga att vi har många bilar i som kör utanför vårat hur, vi bor i ett område med väldigt mycket katter och pga all ohyra som det tyvärr finns så gott om. Fästingar verkar det finnsas extremt gott om och öronskabb är tydligen ganska vanligt hos katt, vanligt men svårt att få bort.
 
Så, vad tycker ni? Gör jag fel som bara har mina katter inne?
 
 
 
 


Ida

Jag tycker att du gör rätt. Jag har själv katt och bor, precis som du, i ett trafikerat område. Därför låter vi inte vår katt gå ute. Vi hade också problem med skabb då vi köpte honom från en uppfödare som bodde på en bondgård... Men nu trivs han väldigt bra inne och har aldrig visat tecken på att vilja gå ut :)

Svar: Mina katter verkar också trivas inne. Visst det är nyfikna på vad som händer ute, men är inte i alla det. Och sen får de ju gå ut några gånger i veckan under uppsyn eller i sele :)
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: