Körkort en dyr befrielse

Den 4 juli 2013 lyckades jag äntligen men teoriprovet och fick äntligen körkort. Då jag alltid haft svårt med inlärning av prov lyckades jag inte första gången, men däremot satte jag uppkörningen på första försöket.
Jag gjorde allt genom en trafikskola i kommunen jag gick i skola i, en av fyra trafikskolor. Jag valde trafikskola efter att två av mina klasskompisar också valt den.
Till en början trivdes jag bra, jag hade en bra körskolelärare som var possitiv och förklarade väldigt bra, på henne lät det också som att jag inte alls skulle behöva många körlektioner då jag ändå kört hemma i 2 år och kunde köra väldigt bra. Det jag visste jag behövde träna på var eco-driving.
 
Första körlektionen bockade min körskolelärare av många punkter i häftet hon hade. Likaså körlektionen efter det, men ju fler körlektioner jag tog, ju fler körlektioner bokade dom upp åt mig. Tänk då på att jag ändå kört hemma i 2 år innan jag satte mig i en körskolebil. 
 
Min mamma började bli lite irriterad på att de hela tiden prackade på mig fler körlektioner, på uppkörningsdagen hade jag sammanlagt tagit 16 körlektioner! Helt galet mycket! Hade jag vetat om detta innan hade jag tagit max 2 lektioner på körskolan för att lära mig eco-driving och sedan kört upp och gjort teoriprovet privat.
 
Körskolorna vill ju ha in så mycket pengar som möjligt så därför säger dom att man inte är redo för en uppkörning så du ska vara tvungen att betala för fler körlektioner. För egentligen kan du boka tid för teoriprov och uppkörning så länge du gjort risketta och risktvåan, det finns inga tvång på att du ska ta körlektioner på en körskola. Så tänker du gå hos en trafikskola, se till så dom inte lurar dig på pengar, för det är dom väldigt bra på!
 
Körkort är väldigt dyrt och alla har inte råd att betala ett körkort, men ett körkort är en sådan stor befrielse och så bra att ha i dagens samhälle då så pass många jobb kräver att man har körkort.
 
Har du körkort?
 


Ida

Vad irriterande!

Svar: Ja väldigt! Blev ju väldigt dyrt också 😕
negativeplace.blogg.se

Siri |Diabitfit|

Körkort är sjukt dyrt, med riskutbildningar hit och dit. Som du säger, många jobb kräver ju körkort och alla har ju inte råd tyvärr.
Kan bara vara glad att jag hade råd!

Svar: Jag är glad att jag hade en mamma som betalade mitt körkort. Alla har inte det turen tyvärr 😕
negativeplace.blogg.se

Amanda Jona [SPONTAN]

Superbra inlägg! Håller själv på att ta körkort (okej, har suttit framför ratten tre gånger på ett år så det går ju inte jättefort, men ändå) så ska helt klart tänka på detta! :)

Svar: Det är bra att tänka på så att inte kostnaderna flyger iväg! :)
negativeplace.blogg.se

sarah

Tack :)

Vanessa andersson

nä det har jag inte, men min kompis tog och hon berättade precis som du ätt de är lite fula med att lura sina kunder med att säga att de inte är redo. Synd att pengar ska ha sån makt att det förstör ärligheten :(

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: