Min abort

Mitt inlägg om abort har fått endel uppmärksamhet och de flesta håller med mig. 
Men för att kanske få en annan bild av aborter så kan jag berätta min upplevelse. Jag har inte direkt pratat om min abort, men för att få folk att förstå att abort verkligen inte är en enkel sak att gå igenom.
 
Den 17e april fick jag hem graviditetstester jag hade beställt från nätet. Jag hade tänkt vänta till morgonen där på då testerna visar mer exakt på morgonen. Men jag bestämde mig för att ta ett ändå. Anledningen till att jag hade beställt dom var att min mens var extremt sen och att jag två månader innan hade tagit ut en spiral som jag fick komplikationer utav.
 
Testet visade positivt och jag skrek i panik efter min partner, jag grät och skrek i panik. Jag trodde aldrig att det skulle kunna hända mig. Vi bestämde på en gång att vi skulle göra en abort och att jag på en gång på måndagen skulle ringa till kvinnokliniken. (det var en fredag jag fick reda på att jag var gravid).
 
Vi försökte räkna ut ungefär hur långt gången jag var, men det gick inte då min senaste mens var när jag tog ur spiralen och det var i mitten av februari.
 
Helgen var jättejobbig vi velade fram och tillbaka, då min kropp var full med hormoner pga graviditeten så sa min kropp att jag skulle behålla barnet medans min hjärna sa nej. 
 
På måndagen ringde jag till kvinnokliniken där jag berättade att jag var gravid, det första jag fick till svar var om jag skulle behålla det eller ej. Jag fick ingen förfrågan om jag ville ha någon samtalsterapi eller något. Jag bad om att få ringa upp.
 
Dagarna gick och jag tog äntligen mod till mig att boka abort, väl på sjukhuset så skulle de göra VUL (vaginalt utraljud) för att bestämma hur gammalt fostret var. Jag var 6+3 (alltså 6 veckor + 3 dagar) och läkaren frågade även då om jag visste hur jag skulle göra. Då jag inte var 100% säker fick jag en vecka på mig att bestämma mig.
Den veckan var inte lätt, jag velade fram och tillbaka och min partner visste varken ut eller in. Men en vecka gick och jag ringde tillbaka för att boka tid. 
 
Hos kvinnokliniken fick jag 3 påsar med tabetter och en tablett som jag fick ta där. Jag fick ett häfte och anvisningar om hur jag skulle stoppa upp 4 tabletter vaginalt och en påse med värktabletter fast barnmorskan sa att det absolut inte ska göra ont.
 
Två dagarn gick och på morgonen fick jag då föra upp 4 tabletter i vaginan samtidigt som jag i förbyggande syfte tog två värktabletter. Jag fick order om att ligga ner i 1 timme för att tabletterna skulle verka. Efter 30 minuter fick jag kraftig smärta i magen, mensvärk gånger 20. Efter 1 timme gick jag till badrummet och efter det skulle de värsta 6 timmarna i mitt liv följa. Jag blödde så stora mängder att det var blod på golvet i badrummet och min sambo fick komma med nya kläder. Jag hade så ont och värktabletterna jag fick hjälpte ingenting. Men jag tog mig igenom det, efter det blödde jag i 5 dagar. Vissa blöder i upp till 6 veckor, så det är olika.
 
Det jag vill få fram ur det här är att man så många gånger får höra från tjejer att det bara är att göra en abort.  Jag var likadan. Men efter att ha genomgått det, velandet fram och tillbaka och genomgången av en abort så kan jag säga att det inte är så bara. Många kvinnor får även komplikationer när de gör en såkallad medicinsk abort, vilket jag fick veta efteråt. 
 
Jag ångar INTE att jag gjorde en abort, nu i efterhand är jag lättad för jag vet att ett barn just nu inte alls hade funkat och jag vet inte ens om jag vill ha barn. Jag har alltid sagt att jag aldrig vill ha barn och just nu står jag fast vid det. Jag har så mycket jag vill uppleva innan. Men att genomgå en abort är inte enkelt!
 


Ida

Vilket helvete det måste ha varit! Jättebra inlägg. Hoppas allting har gått bra iallafall

Svar: Ja, tack och lov gick det bra för mig! Men jag var ju livrädd pga vad man hört kan hända. Visst ska man inte alltid lyssna på sånt, men det finns ju alltid i bakhuvudet.
negativeplace.blogg.se

LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Starkt av dig att dela med dig av det här. Många ser abort som mord, men jag personligen tycker att abort kan vara bra. Men det är många som utnyttjar abort, vilket jag inte gillar. Inte för att jag kan göra något åt det, men jag tycker att abort ska vara en lösning. En jag känner har gjort abort 5 gånger. 5 GÅNGER! För att hon blivit gravid och haft sex utan skydd men inte vill ha barn.. sånt gillar jag INTE. Det är som att det är helt självklart för henne liksom... men alla är ju olika.

Kan inte tänka mig vilken hemsk och jobbig situation du var i. Jag hoppas att jag själv aldrig kommer till den punkten att ta ett sådant beslut. Jag vet att skulle jag bli gravid nu så skulle jag behöva göra abort eftersom jag inte ens kan ta hand om mig själv. Jag är inte tillräckligt mogen för att ta hand om ett barn. Men samtidigt vill jag aldrig göra abort för att jag har sån ångest över exakt allting (får ångest av minsta lilla) och skulle gå och oroa mig och ångra mig och allt efter...

För övrigt, jättebra inlägg!

Svar: Jag förstår absolut hur du tänker! Sen känner jag också att det är upp till var och en, har man gjort många aborter är det upp till den. Jag känner en tjej som gjort 12 stycken. Visst det är otroligt mycket men det skadar ju mest personen som gör det. För det är alltid en risk med en abort.Jag valde att skriva inlägget då många inte riktigt förstår hur en abort går till eller hur jobbigt det faktiskt kan vara. Många går i tankarna att det bara är att göra en abort, och för somliga kanske det är så. Men långt ifrån alla har det så enkelt.Jag tycker inte det är ett mord då jag inte ser ett foster som en människa. Jag tycker det är bättre att avsluta ett liv man vet man inte kan ta hand om än att sätta ett barn i världen som kanske får ett tufft liv.

Tack, kände att om jag skriver om det kanske fler förstår hur det är!
negativeplace.blogg.se

Anonym

Du är så otroligt modig och klok. Bra beskrivet med de olika tankar och känslor som uppstår. När inget blir som en trott. Det är som du skriver viktigt att belysa. 😘 Mami

Svar: Tack mamma! 💕
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: