Förbjud försäljning av djur i butik

I min stad har dom en butik som säljer tillbehöver för husdjur. De säljer även djur så som ödlor, fåglar och tamråttor. Jag har valt att inte stödja den butiken och att inte ens köpa saker till mina katter där. 
Det många inte vet är hur djuren som säljs i butik behandlas och hur dom föds upp. Många djuraffärer som säljer djur har t.ex kaniner och marsvin tillsammans i samma bur, visst dom går oftast ihop men kaninen bär på ett virus kaniner inte kan få men som marsvin kan bli riktigt sjuka och dö av.
 
Djuraffärerns arbetare är oftast ganska okunniga och ger fel mat och oftast för fet mat som gör att djuren blir feta. I affären i min stad säljer dom råttor. Det finns en liten skylt bredvid buren där det står styckpris på råttorna, men ingenting om att det är lag på att man måste ha två råttor. Råttor är flockdjur och får enligt lag inte bo själva. Så är det med de flesta gnagare förutom hamster. Hamstrar klarar oftast inte av att bo flera, då har dom en tendens av att döda varandra.
 
Djur som man köper i affär är inte uppvuxna med människor vilket gör dom svåra att få handtama. Köper du ett djur från en uppfödare får djuret daglig kontakt med människor och de är då handtama när de är redo att flytta till sina nya familjer. De som föder upp djur till affärer tänker oftast inte så mycket på hur djuren har de, de är endast ute efter att tjäna pengar.
 
Djur som man köper från butik blir oftast sjuka och lever inte lika länge som djur man köper av en kunnig uppfödare.
 
Jag tycker man borde förbjuda säljandet av djur i butik, butikerna kan istället ha kontakt med uppfödare så personer som vill köpa djur kan få friska och glada djur!


Emilia Trennsby

Fin blogg :)

Svar: Tack :)
negativeplace.blogg.se

Anonym

Jag menar verkligen inget hat eller något detta är bara mina ord, det är ju inte så i alla djurbutiker att djuren mår dåligt eller vad man ska säga. Det kanske var så i den djuraffären vid där du bor.

Svar: Det är så i alla djurbutiker!
negativeplace.blogg.se

milina.blogg.se

Antar att du såg Therése Lindgrens video och håller helt med dig! Gick in i en djuraffär för några månader sen och precis vid dörren så var det ett litet rör med STORA fiskar i, minst 10 st, dom kunde inte ens röra på sig.. Dom var på ett och samma ställe hela tiden. Asså fyfan, mår dåligt bara jag tänker på det.

Svar: Nej den har jag inte sett! Är dock en väldig djurmänniska och jag är ganska påläst. Tycker det är hemskt att djur fortfarande får säljas i butik. Finns ju en anledning till varför katt och hund inte får säljas i butik.
negativeplace.blogg.se

Mikky

jag håller med till hundra procent! I djurbutiken här i kalmar har det ett marsvin som har en kal fläck på huvudet :/ det verkar som han har någon hudåkoma och han har varit i butiken väldigt länge. Fin blogg du har ^^.

Svar: Usch vad hemskt! Går att anmäla till länsstyrelsen :)
Tack!
negativeplace.blogg.se

Skogsraah ☾

Jag håller med dig. Jag gillar verkligen inte försäljningen av djur på det sättet. Som vegetarian, snarare vegan är det svårt att förstå hur individer kan behandlas och säljas så lättvindigt :/

Svar: Djur ska födas upp hos människor inte hos djurgrossister som inte bryr sig om djuren. Djur förtjänar daglig kontakt med människor som bryr sig!
negativeplace.blogg.se

Sara, 20 och mamma

håller helt med!
Något annat som gör mig förbannad är när människor köper djur och sedan säljer pga brist på intresse eller tid. Eller när dem vet att dem är allergiska Och inte klarar av djuret.

Svar: Eller när dom köper djur till sina barn! Det är så respektlöst då barn tröttnar och det slutar med att föräldrarna säljer djuren vidare eller avlivar dom
negativeplace.blogg.se

Emma Svensson - Blogg om P-Dator

Svar: En p-dator är fortfarande lika säker om man har oregelbunden mens, men då blir det lätt så att man knappt får några gröna dagar alls, vilket blir lite tråkigt!

Självklart tar den hänsyn till det, annars hade den troligtvis inte varit godkänd som preventivmedel här i Sverige, så det behöver man inte oroa sig för! :)

Newsbreak

Håller fullständigt med. Jag har själv inga husdjur men försöker att uppmana andra att inte köpa djur direkt från butik.
Den sista meningen satte verkligen pricken på i:et.

Svar: Jag försöker också uppmana andra att inte köpa djur ifrån butik. Men alla lyssnar inte. Försöker också att uppmana folk att inte köpa djur till sina barn
negativeplace.blogg.se

Bambi

Finns det kvar att de säljer djur i butik? :O vafan!?

Jag håller med dig. Jag hade mina åsikter om det när det fanns här i stan. Förstod inte hur dom kunde slänga in en massa gnagare i samma bur. Dels var ju burarna väldigt små och som du skrev... Kaniner och hamstrar i samma. Men det var så längesen jag såg att dom sålde djur I butik så jag antog att de var borta nu.

Svar: Nej, tyvärr finns det kvar! Jag stödjer inte alls dom butikerna utan ska jag handla mat osv till mina katter blir det från butiker som inte säljer djur!
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: