Rör inte abortlagen!

Det har den senaste tiden varit mycket prat och skriverier om KD's nya ledares uttalande om abort. Jag tycker det är hemskt att det fortfarande finns människoroch framför allt kvinnor som är emot abort.
Borde det inte räknas som en mänsklig rättighet att ha rätten till att välja om man vill behålla ett barn eller inte?
Hur kan någon känna att denne har rätten till att säga vad en kvinna får och inte får göra med sin kropp/ sitt liv.
 
Nu var det ju inte så att hon ville införa att abort ska vara olagligt, MEN hon vill att barnmorskan ska ha rätt till att vägra ge vård till den som vill göra en abort. Men om de får igenom det kommer de troligtvis försöka gå så långt att de vill få bort all rätt till att göra en abort.
En abort är ett nog jobbigt beslut som det är och sedan komma till kliniken och bli vägrad vård bara för att denne inte är för abort?
 
Är en person emot abort ska den personen inte jobba inom ett yrke där en av arbetsuppgifterna är att genomföra en abort. Att sedan SD och de nazistiska partierna är emot abort är väl mer förståeligt då de är emot allting som är för kvinnor. Men nog snackat om politik.
 
I länder där abort otroligt nog är förbjudet dör hundratals kvinnor varje år då de går till olagliga abortkliniker med farliga metoder. Kvinnor försöker utföra aborter på sig själv och kanske inte lyckas utan skadar barnet istället så allvarligt att barnet får leva med svåra skador resten av sitt liv. 
Visst det finns tjejer som använder abort i ett preventivsyfte men låt då dom göra det. 
 
Rör inte abortlagen!Preventivmedel och följder

Preventivmedel, många tänker då på p-piller eller kondom. Men kanske inte lika många tänker på att det är tjejernas/ kvinnornas ansvar störstadels att se till ha hon tar ett litet piller dagligen, genomgår hemska smärtor för att sätta in en spiral, får verkningslös emlasalva på insidan av armen för att sätta in en p-stav. Sen finns det ju dom preventivmedel jag inte alls litar på så som p-plåster, p-ring och p-spruta (det sistnämnda får jag inte ta då jag är för ung).
 
Men tittar man på allt som finns på marknaden just nu är det bara ETT som är hormonfritt och det är något som heter kopparspiral. Vilket jag inte kan använda då mina mensblödningar och menssmärtor redan är nästan outhärdliga. 
Sen är det mycket snack om p-dator eller appar där man mäter kroppstemperaturen varje morgon för att se om det är risk för att man blir gravid eller inte. Detta är något jag inte heller skulle lita på, för det första har man otroligt oregelbunden menscykel som jag har så innebär det väldigt få gröna dagar (gröna dagar är dom dagar man ska kunna ha sex på utan att riskera att bli gravid). De röda dagarna ska man alltså ha kondom för att inte bli gravid. Men ärligt, är man i ett fast förhållande och verkligen är sugen, använder man då kondom? 
Nej.
Kondomer är bökiga, jag får ont av dom, min partner känner inget och i de flesta fall vi har använt kondom har dom gått sönder. Så säkra är dom absolut inte!
 
Inte nog med att vi tjejer ska stå ut med alla hormoner vi stoppar i oss, vi ska även stå ut med biverkningarna dessa har, för tro mig, inget preventivmedel med hormoner är biverkningsfria.
Vi går upp i vikt, går igenom hemska humörsvägningar, många preventivmedel ger sämre sexlust och oregelbundna eller utdragna blödningar.
 
Sen när vi ändå tar preventivmedel (för vi vill ju inte bli gravida) så kanske man blir det ändå. Många tjejer blir gravida även fast de dagligen tar ett piller, eller har något annat preventivmedel. Jag är ett bevis på det, min mamma åt p-piller men ändå kom jag till.
 
Okej, man blir gravid även fast man gjort allt man blivit tillsagd att göra (förutom att inte ha sex, men vilken ungdom nuförtiden har inte sex?) ändå står man där med stickan i handen som visar positivt.
 
Jag var där för en månad sen. Trodde aldrig det kunde hända mig. Men efter att jag tagit ut en hormonspiral som barnmorskan satt in fel (hade fruktansvärt ont i en månad och konstanta blödningar pga att spiralen satt fel och skavde mot min livmoder) så blev jag gravid. Shit, jag vill inte ha barn. Har alltid sagt att jag inte vill ha barn. Men ändå hände det. Tillslut efter mycket tänkande och velande fram och tillbaka valde jag och min partner att inte behålla barnet.
 
Jag fick komma till kvinnokliniken där jag fick svälja en tablett. Fick tre små påsar med fler tabletter. Några väktabletter, även fast barnmorskan sa att det inte skulle göra ont. 
Jag fick tabletter mot magsår som visat sig ha en biverkning att ge missfall. Okej jag ska alltså framkalla ett missfall, det visste jag, men efter att jag läst på lite när jag kom hem blev jag genast arg och upprörd.
Dessa tabletter Cytotec heter dom, är inte godkända att användas till abort. Ett sjukhus i sverige har förbjudit användningen till abort för att de har sett vilka biverkningar det gett. 
Kvinnor har åkt in och fått blod för att de har blött så mycket, kvinnor har fått långdragna blödningar för att allt inte kommit ut och endel kvinnor har fått infektioner i äggstockar och livmoder.
 
Jag gjorde det ändå, för jag ville inte behålla barnet. Det gjorde fruktansvärt ont, jag låg i sängen och grät förtvivlat och min parnet visste inte riktigt vad han skulle ta sig till. Värktabletterna jag fick hjälpte ingenting.
 
Det är år 2015, kan inte läkarna komma på något preventivmedel utan hormoner? Kan inte läkarna göra en abort mer skonsam och kanske använda preparat som är till för abort och inte till för något annat?
Eller varför inte göra det lagligt att en kvinna under 25 får sterilisera sig? Visst man kan senare ångra sig, men det finns en chans att man kan operera sig igen och att det lyckas och att man kan bli gravid.
 
Och jag läste någon som skrev "med alla preventivmedel som finns i dag ska det inte vara möjligt att bli gravid". Det är just det som det är, eftersom preventivmedlena som finns idag inte funkar på alla.