Rör inte abortlagen!

Det har den senaste tiden varit mycket prat och skriverier om KD's nya ledares uttalande om abort. Jag tycker det är hemskt att det fortfarande finns människoroch framför allt kvinnor som är emot abort.
Borde det inte räknas som en mänsklig rättighet att ha rätten till att välja om man vill behålla ett barn eller inte?
Hur kan någon känna att denne har rätten till att säga vad en kvinna får och inte får göra med sin kropp/ sitt liv.
 
Nu var det ju inte så att hon ville införa att abort ska vara olagligt, MEN hon vill att barnmorskan ska ha rätt till att vägra ge vård till den som vill göra en abort. Men om de får igenom det kommer de troligtvis försöka gå så långt att de vill få bort all rätt till att göra en abort.
En abort är ett nog jobbigt beslut som det är och sedan komma till kliniken och bli vägrad vård bara för att denne inte är för abort?
 
Är en person emot abort ska den personen inte jobba inom ett yrke där en av arbetsuppgifterna är att genomföra en abort. Att sedan SD och de nazistiska partierna är emot abort är väl mer förståeligt då de är emot allting som är för kvinnor. Men nog snackat om politik.
 
I länder där abort otroligt nog är förbjudet dör hundratals kvinnor varje år då de går till olagliga abortkliniker med farliga metoder. Kvinnor försöker utföra aborter på sig själv och kanske inte lyckas utan skadar barnet istället så allvarligt att barnet får leva med svåra skador resten av sitt liv. 
Visst det finns tjejer som använder abort i ett preventivsyfte men låt då dom göra det. 
 
Rör inte abortlagen!


Angelica

Fast jag tror väl knappast att om man bokat tid för abort att man bara blir vägrad vård då. Det handlar väl mer om att de barnmorskor som inte vill göra en abort inte behöver, med andra ord har du bokat tid kommer du ju få någon som sagt att det är "okej" för denne att utföra det.

Svar: Fast jobbar man inom ett yrke ska man göra allting inom det yrket. Inte vägra bara för att hen inte vill.
negativeplace.blogg.se

Louise

håller med dig ! mycket bra skrivet!

Svar: Tack!
negativeplace.blogg.se

minikakan

nu kör jag igång igen med veckans blogg! Var gärna med och tävla :) lottar ut två vinnare å söndag kväll :D
http://nouw.com/minikakan/tavling-18997934

Skogsraah ☾

Åh, håller helt och hållet med dig... Förstår inte att alla vill in och pilla i lagen! Jag tycker det är jättebra och resonligt som det är!

Svar: Önskar att fler såg det så!
negativeplace.blogg.se

Emmish

Bra skriver

LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Många är emot abort för att de tycker att det är som mord, att man tar bort ett liv. Jag är lite både och där. Jag tycker att abort är bra i vissa situationer, om man är ung och råkar bli gravid, om man blir våldtagen, sexuellt utnyttjad eller känner att man inte kan ta hand om ett barn etc. Men som många människor gör, de använder inte skydd eller liknande och blir gravid gång på gång och gör abort varje gång, det tycker jag är så oansvarigt. Så personligen tycker jag att det ska vara en viss gräns, men inte olagligt.

Fast sen är det inte min ensak om folk använder skydd eller inte eller hur många gånger de blir gravida...

Svar: Fast gör man aborten t.ex innan vecka 8 slår inte ens hjärtat. Då lever den ju inte ens. Så kan inte kalla det mord.
Visst är det fel att vissa använder det som preventivmedel men det är ingen anledning att förbjuda det.
negativeplace.blogg.se

Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

Håller med dig, om en kvinna väljer att göra abort av olika skäl är det upp till henne

Svar: Precis!
negativeplace.blogg.se

Vanessa andersson

håller med dig rör inte abortlagen!

Emelie

Håller helt med!

"Jag är för ett samhälle där allas röster får höras. Därför har jag en blogg där alla får synas och skicka in sina egna texter, känslor och tankar! Vill du veta mer? Klicka dig gärna in på bloggen och skicka in din text! :)”

Bambi

Jag kan inte annat än att hålla med dig i det du skriver. Jag kommer aldrig att förstå hur folk kan tvinga fram oönskade graviditeter... Om inte kvinnan är redo för att skaffa barn eller är kapabel till att ta hand om det? Hur hade dom tänkt sig då?

Svar: Ja du? Dom tänker inte. Dom tänker att det kommer när barnet är fött, att alla kan ta hand om ett barn. Men så är verkligen inte fallet!
negativeplace.blogg.se

Lollee

Tycker att om man tar bort den lagen så går man emot de mänskliga rättigheterna..

Svar: Exakt vad jag också tycker! Jag anser att abort är en mänsklig rättighet!
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: