Mitt val

Jag är 22 år gammal, myndig och har alltså ingen som kan styra över vad jag får och inte får göra. Ändå så finns det en regel i lagboken som säger att pga att jag är under 25 år inte får välja att styra över min egen fertilitet.
Jag får alltså skaffa hur många barn som helst men när det kommer till att strypa möjligheten till att skaffa barn sätter reglerna stopp. Är inte det rätt sjukt? 

Jag kan pga olika saker inte använda några av de preventivmedel som finns på marknaden, det enda som jag kan använda är kondom, och många vet ju hur osäkert det är. 

Iallafall, jag har i 8 år haft möjlighet att bli gravid och ingen har då kunnat tvinga mig att göra abort, men när jag nu 22 år gammal känner att jag vill vara ansvarsfull och inte bli gravid sätter reglerna stopp. 

"Du kan ju ändra dig!"
Det finns många saker här i livet vi ångrar, det finns många som skaffar barn som ångrar att dom skaffade barn. Men skulle det vara så att jag ångrade mig om några år så finns det ju andra sätt att skaffa barn på. 
Det finns otroligt många barn där ute som behöver bli adopterade, Sverige har stort behov av familjehem och är det så att man vill ha biologiska barn kan man använda sig av äggdonator.

Jag tycker bara det är sjukt att man i min ålder får ta körkort, skaffa barn, rösta men att sterilisera sig anses man vara för ung för. 

Vad tycker du? Har jag fel?