Mitt val

Jag är 22 år gammal, myndig och har alltså ingen som kan styra över vad jag får och inte får göra. Ändå så finns det en regel i lagboken som säger att pga att jag är under 25 år inte får välja att styra över min egen fertilitet.
Jag får alltså skaffa hur många barn som helst men när det kommer till att strypa möjligheten till att skaffa barn sätter reglerna stopp. Är inte det rätt sjukt? 

Jag kan pga olika saker inte använda några av de preventivmedel som finns på marknaden, det enda som jag kan använda är kondom, och många vet ju hur osäkert det är. 

Iallafall, jag har i 8 år haft möjlighet att bli gravid och ingen har då kunnat tvinga mig att göra abort, men när jag nu 22 år gammal känner att jag vill vara ansvarsfull och inte bli gravid sätter reglerna stopp. 

"Du kan ju ändra dig!"
Det finns många saker här i livet vi ångrar, det finns många som skaffar barn som ångrar att dom skaffade barn. Men skulle det vara så att jag ångrade mig om några år så finns det ju andra sätt att skaffa barn på. 
Det finns otroligt många barn där ute som behöver bli adopterade, Sverige har stort behov av familjehem och är det så att man vill ha biologiska barn kan man använda sig av äggdonator.

Jag tycker bara det är sjukt att man i min ålder får ta körkort, skaffa barn, rösta men att sterilisera sig anses man vara för ung för. 

Vad tycker du? Har jag fel?:)

I Svenska Dagbladet skrev de om mammor som ångrat sig. Rätt intressant, att höra sådant, och inte bara "Åååååh, utan barn har livet ingen mening!" och "Va?! Ska du inte skaffa barn? Vad ska du då göra med livet?!"
M.v.h. // Någon som är 28 och inte vill ha barn (väntar fortfarande på den där ångern som tydligen ska komma ;) )

Svar: Jag tror också det är många mammor därute som ångrar sig, inte kanske att de fick just de barnen de fick men kanske just valet att skaffa barn. Vi ångrar nog många saker när vi ligger på dödsbädden, varför oroa sig över att man kanske ångrar sig. Man hinner inte uppleva allt ändå, då är det ändå bättre att få bestämma som man vill själv.
negativeplace.blogg.se

♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Visste inte att det var så faktiskt. Jag skulle nog inte våga göra något sådant så ung faktiskt eftersom man ändrar sig väldigt mycket från 20-30 exempelvis.

Svar: Jo, men jag ser hellre att sterilisera mig än att behöva gå igenom aborter om vartannat. Ångrar man sig efter några år finns ändå möjligheten att adoptera eller vara familjehem. Många barn därute behöver nya hem, varför inte ta hand om dom som finns innan man sätter nya till världen.
negativeplace.blogg.se

LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Jag håller med dig. Det jag inte förstår är kommentaren "du kan ju ändra dig" som om du inte skulle kunna göra det när du fyllt 25... Man har rätt att bestämma över sin kropp. Vill man inte skaffa barn så ska ingen heller hålla på "du kanske vill ha barn senare", det är en risk man tar i så fall. Som du säger finns det ju andra sätt att skaffa barn på i så fall. Är man fast besluten så tycker jag att man ska få göra det. Jag menar, bara för att man är 25 betyder det inte att man är mer mogen än när man är 22.

Synd bara att folk har svårt att respektera ens val när det inte är val de är kanske vana vid att se. Jag anser att vill du strypa möjligheten till barn så ska du få göra det. Enligt min mening så är det ganska ansvarslöst att bli med barn om man inte vill och sen hålla på att göra abort... då är det ju bättre att strypa det från början om man är helt säker på att man vill det.

Vi har så himla många konstiga lagar...

Svar: Håller helt med! Jag har haft möjlighet att skaffa barn i nästan 10 år och jag har då om jag velat behållit det utan att någon kunnat bestämma över min kropp. Men när det kommer till det mer mogna beslutet att faktiskt inte skaffa barn då får man helt plötsligt inte bestämma vad man ska göra med sin kropp.
Jag får rösta, köra bil, ta lån, skaffa barn men jag får inte själv styra över min fertilitet.
negativeplace.blogg.se

Hanna Karlsson

Jag är absolut för att man ska få bestämma själv och förstår mig inte på folk som inte kan acceptera att vi alla är olika och vill olika saker. Samtidigt tänker jag att regeln säkert finns av någon bra anledning. Kanske att det hänt att kvinnor har ångrat sig och de vill undvika det. (Men det är bara en teori).

Svar: Det är den anledningen det finns lag. Säger dom iaf.
Men ångrar man sig får man helt enkelt stå sitt kast. Finns andra sätt att då barn på om det nu skulle inträffa.
negativeplace.blogg.se

Jenna

Håller med! Jag vill aldrig ha barn och har alltid vetat det. Delvis för att jag har otroligt dåliga gener, och delvis för att jag verkligen inte vill. Nu har jag tvingat in en hormonspiral i min stackars livmoder, en upplevelse som jag faan hellre dör än gör igen. Skitvärld.

Svar: Jag provade med hormonspiral. Värsta smärtan jag varit med om. Fick dessutom åka in akut och plocka ut den pga smärtor. Ändå får jag inte sterilisera mig. Dom ser hellre att jag gör massa aborter. Kan inte ta preventivmedlena som finns på marknaden av olika skäl
negativeplace.blogg.se

Madeleine

Väldigt fin blogg du har, rolig att läsa! Kram
nouw.se/mmadeleinee

OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden

Följ ditt hjärta. Låt ingen styra ditt val!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: