Skolan ÄR viktig!

När man går i skolan är det nog svårt att inse hur viktig skolan faktiskt är. Tyvärr är det många som har en jobbig skolgång. Jag var utstött, blev t.om mordhotad och hade väldigt få kompisar och mot slutet hade jag inga kompisar alls(grundskolan). Men även fast jag har alla dessa dåliga minnen finns det ändå minnen som är bra. Klarar du dig hit, grattis! Att klara grundskolan är stort och gymnasiet är en stor befrielse.
 
Gymnasiet är också viktigt att gå (många arbetsgivare kräver fulltsändiga gymnasiebetyg). Gymnasiet är lättare, du har större frihet men samtidigt mer ansvar. Du kan byta program flera gånger tills du hittar den linjen som passar dig! Bara för att du börjat på en linje behöver inte det betyda att du måste gå den tills du tar studenten.
 
När jag säger att jag längtar tillbaka till skolan är det inte grunskolan utan gymnasiet jag längtar tillbaka till. Grundskolan jag hemsk men jag är glad att jag jobbade på ändå för då hade jag större valmöjlighet när det blev dags för att söka till gymnasiet. Men klarar man inte grundskolan så har man ändå tillfälle att läsa upp betygen på gymnasiet för att sedan gå linjen man vill efteråt!
 
Jag fick enromt mycket hjälp i skolan av min mentor jag hade i högstadiet, hon var med på studiebesök inför gymnasiet hon peppade mig när jag inte hade orken i skolan och hon fanns där och prata med när jag mådde dåligt.
 
  • Prata, mår du dåligt i skolan är det viktigt att du pratar med dina föräldrar/ mentor
  • Var inte rädd för att göra misstag, man lär sig av dom. Alla gör vi misstag
  • Förstår du inte, fråga! Vill du inte göra det inför hela klassen, ta det med läraren efter lektionen
  • Ser du någon bli illa behandlad prata med en lärare om det, lika lite som du vil bli illa behandlad vill andra det
  • Ser du någon som är tyst och har svårt att komma in försök prata med denne, ni kanske har jättemycket gemensamt och kanske kan bli jättebra kompisar
Bara för att man slutar skolan och börjar jobba innebär det inte att man mår mindre dåligt, mobbing och dålig miljö finns tyvärr också på en arbetsplats. Många mår dåligt på jobbet och jag har även varit där, jag blev sjukskriven sist jag arbetade. I skolan är det lättare, då kan du prata med dina föräldrar som i sin tur kan prata med skolan, är du vuxen måste du ta hand om det själv.
 
Skolan är inte lätt, men det finns saker man kan göra för att göra det lättare.


A M

Känner igen mig, går sista året i grundskolan och känner mest att allt är piss. Tack för tips! :D

Petra

Jättebra skrivet av dig, otroligt viktigt att lyfta fram sånt här!

Janie

Blev sjukt arg när jag gick komvux tho, de som inte hade gått ut gymnasiet fick dubbelt så högt bidrag som jag, så hade jag vetat det hade jag inte gått ut gymnasiet alls.. Himla dåligt av dem.

Lollee

Jag sliter verkligen med skolan. Går i nian nu och jag vill verkligen få bra betyg inför gymnasiet. Jag vill kunna gå den linjen jag vill och jag vill kunna få det jobbet som jag i framtiden vill ha. Känner sån press i skolan men jag vet att jag kan klara det.. Jag ska bara höja betygen lite till..

Svar: Skolan är viktigt! Även fast man inte ser det när man kanske går i skolan. Men det är grunden för ens framtid.
Gymnasiet är så mycket roligare när man själv får välja vad man vill studera!
negativeplace.blogg.se

Skogsraah ☾

Mycket bra skrivet!

Svar: Tack! :)
negativeplace.blogg.se

Linnea

Jättebra skrivet av dig!

Svar: Tack!
negativeplace.blogg.se

linah

bra inlägg!

Svar: Tack!
negativeplace.blogg.se

Bellah - livet i USA

Så himla bra skrivet!!

Svar: Tack!
negativeplace.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: