Jag har blivit vegetarian

Wow, en mening som jag faktiskt aldrig trodde att jag skulle skriva. Men ja, jag har blivit vegetarian. 
Faktiskt ett av de svåraste sakerna jag gjort i mitt liv, inte för att det var ett svårt val men utan för att själva processen är svår. Jag har alltid haft svårt med mat, enda sedan jag var liten. Är det jag ska äta i fel konsistens eller smakar lite fel så kan jag inte äta det.
Under mina första år i livet åt jag under största delen pannkakor, mina föräldra fick inte i mig något annat och detta hänger kvar. Jag har jättesvårt för att prova ny mat.
 
Men ändå har jag klivit ur min bekvämhetszon och valt att skippa köttet, ägg och mjölk kommer jag fortfarande inta (lakto ovo) annars skulle det finnas alldeles för lite för mig att äta, men vem vet jag kanske slutar med det också längre fram.
 
Jag har alltid tagit åt mig när folk visat de dåliga sidorna av köttätande, jag har försökt blunda just för att maten är så svår för mig. Jag älskar att laga mat, det tycker jag är jätteroligt och inte för att skryta men jag är rätt så duktig på det också, kanske beror på min mor som är utbildad kock. Men jag gillar inte att äta, kommer jag inte på vad jag ska laga så skiter jag istället i det. Det som kommer vara supersvårt för mig nu är just att veta vad man ska äta, just nu är jag och min sambo i en fas där vi ätit upp eller gett bort allt kött vi haft i frysen så vi har ingenting sådant kvar. Tryggheten som jag hade där jag kunde variera mig mellan korvstroganoff och kyckling är borta.
 
Vi har provat flera substitut och några funkar andra inte. Quornbitarna och fileérna går bort då konsistensen fick mig att nästan kväljas, men quornfärsen går bra dock är den lite för mjuk och degig men jag får inte kväljningar iallafall vilket är ett plus!
 
Varför valde jag då att sluta med kött? Jag har alltid mått dåligt av kött, jag tycker det är gott men att äta ett djur har alltid känts fel, men som många andra har jag blundat för just den biten, undvikit att äta t.ex kött med ben i och kycklingklubbor för då har det inte blivit lika tydligt att det faktiskt är ett dött djur man har liggnas på tallriken.
 
Det kändes fel att mysa och gosa med mina katter och samtidigt äta ett annat djur. Det jag så länge blundat för gick faktiskt inte längre att blunda för, det får helt enkelt bli en svårare tid nu när man ska komma på och hitta i den vegetariska djungeln, men jag kommer aldrig äta kött igen!
 
 


Bellah - livet i USA

Så bra av dig!! Jag har minskat väldigt mycket på mitt köttätande men jag är inte helt där än!

Svar: Tack! Bra för dig med, bästa är att ta det i sin egen takt!
negativeplace.blogg.se

opie.blogg.se

Nice! Hoppas du får en bra dag!

Jessy

Gud så bra, duktigt och starkt tycker jag! :)

Jessy

Skrev lite fel på min bloggadress haha :)

My

Åh vad roligt, bra jobbat! Att bli vegetarian är det bästa beslutet jag har gjort under hela mitt liv. :D

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: