Ännu ett år med djuren i fokus!

Förra året vid den här tidpunkten startade jag mitt liv som lakto- ovo vegetarian. Det innebar att jag inte åt några kroppsdelar från varken fisk, nöt, lamm, kyckling, gris etc men intog fortfarande komjölk och ägg. Detta år har jag valt att sluta med allt från djur, för även fast man tror att man gör något bra för djuren genom att bara undvika djur delar i maten är mjölk och äggindustrin precis lika hemsk som köttindustrin. 

Kalvarna tas från sin mamma bara några timmar eller som senast ett dygn efter de fötts, hönor lägger så otroligt många ägg per år att deras kroppar tillslut ger upp vilket resulterar i att de tillslut slaktas. 

Inom mjölkindustrin dödas hankalvarna nästan direkt då mjölkindustrin inte tjänar pengar på dom, är det en honkalv följer hon mammas fotspår och blir en mjölkko.
En mjölkko lever ett väldigt hemskt liv där hon får en kalv varje år som slutligen tas ifrån henne för att människor tycker de behöver mjölken mer än kalven.
Kossorna slaktas sedan när mjölken börjar sina i alldeles för ung ålder.

Inom äggindustrin dödad alla tuppar som föds aningen med gas eller genom att matas levande, en höna lägger flera ägg i veckan och i frihet lägger en höna ca 12 ägg per år. Detta är otroligt påfrestande för den stackars värphönan och när äggen inte längre kommer så slaktas även hon i alldeles för ung ålder.

Detta är inget propaganda inlägg, detta är bara en upplysning om hur det ser ut dagligen för våra stackars boskapsdjur i sverige och resten av världen. 

Hade människor behandlat t.ex hundar på samma sätt de behandlar boskapsdjur hade hunden blivit omhändetagen och förhoppningsvis hade denne fått böter/ fängelse. 

Detta år gör jag en större satsning för våra älskade djur för miljön och för mig själv!Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: