Pasta Carbonara på mitt vis

Denna maträtt kan jag äta flera gånger i veckan, jag är inte ett jättestort fan av Astrid och Apornas produkter men deras rökta s*kinka passar perfekt i denna Carbonara. Detta är Carbonara på mitt vis.

Detta behöver du:
1/2 purjolök
1 paket Astrid & Apornas rökta sk*nka
1 färskt broccolihuvud
2 morötter
1 tsk Rökt Paprikakrydda
1 krm Chiliflakes (vill du ha starkare ta då mer av denna krydda)
1 tsk Brynt Scharlottenlöksfond (har du provat den en gång kommer du ha den i allt!) eller Grönsaksfond
1/2 tsk Soja
4 dl Oatlys Imat Matlagningsgrädde (eventuellt mer kan behövas om man vill ha den såsigare)
1 tsk Svartpeppar


Skölj och skär purjolöken i medelstora bitar, stek den sedan i lite olja. 
Dela sk*inkan i små fyrkanter och stek bitarna med purjolöken.
Skär broccolin i ganska små bitar och stek den med sk*inkan och purjolöken.
Låt detta steka i några minuter under uppsyn medan du skalar och grovriver morötterna.
Häll på morötterna och krydda med chiliflakes och den rökta paprikakryddan och rör om ordentligt, låt detta steka på medelvärme i ca 2 minuter.
Häll på scharlottenlöksfonden/grönsaksfonden rör runt ordentligt och häll sedan över matlagningsgrädden, soja och svartpeppar.
Låt detta koka på medelvärme medan du kokar valfri pasta.

När pastan är färdigkokt är även pastasåsen färdig.
Ät och njut!

 


Frida G Svensson

Tack för bra tips på hur man kan äta mindre animaliskt!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: